Golfbanor Skåne

golfbana i skåne

Skåne är känt för allt från vackra landskap till kultur och gastronomi. För golfentusiaster är det något annat med Skåne som lockar, nämligen det stora utbudet av golfbanor. Och inte vilka golfbanor som helst, utan golfbanor av riktigt hög kvalitet. 

Det finns allt från skogsbanor och linksbanor till hedbanor och parkbanor att njuta av.  I denna artikel kan du läsa mer om några populära golfbanor Skåne som bjuder: 

Vasatorp 

Vasatorp är en prisbelönt golfklubb utanför Helsingborg, som vunnit Sveriges bästa golfbana under åren 2015, 2016 och 2017. Här kan du ta del av totalt 57 hål fördelat på fyra olika banor: TC, Classic Course, Park Course och Västra 9:an. 

Vasatorps Golfklubb bildades 1973 och har under åren hållit i flera kända tävlingar, som Compaq Open, Ramlösa Open, Helsingborg Golf Open, Jubileums Mästerskapet och Ladies European Tour. 

Hos Vasatorp välkomnas alla typer av golfspelare, oavsett om du är en veteran eller nybörjare finns det en plats för dig. Det finns dessutom en restaurang där god mat kan avnjutas efter en dag på banan!  

Address: 

Vasatorpsallén 54

253 54 Mörarp

Mölle Golfklubb 

Mölle Golfklubb är platsen för dig som vill njuta av vackra vyer och en naturskön miljö medan du slår bollar. Golfklubben ligger nämligen längst ut på Kullahalvön i naturreservatet Kullaberg. 

Här kan du njuta av havsutsikten från nästan alla 18 hålen. Golfbanan har historia ända tillbaka till 1943 vilket gör det till en riktigt anrik bana. 

Det mest unika med Mölle, utöver den vackra miljön, är själva golfbanan. Den är nämligen rätt kort med få hinder och bunkrar, men är trots det väldigt utmanande. Det är en bana där det gäller att tänka ordentligt och det finns mycket spänning som väntar. 

Address: 

Italienska Vägen 

215 263 77 Mölle

Falsterbo Golfklubb 

Om du är ute efter golfbanor Skåne med genuin linksterräng i Skåne är det utan tvekan Falsterbo Golfklubb som du bör besöka. Falsterbo Golfklubb bildades redan 1909 och är en av de äldsta klubbarna i Sverige. 

Det är linksterrängen som ligger till grund till hela din golfupplevelse på Falsterbo Golfklubb. Det finns en 18-hålsbana som bjuder på stor underhållning och vackra vyer. Banan är nämligen beläget i naturreservatet Flommen. 

Utöver en härlig bana bjuder Falsterbo Golfklubb på allt du kan tänka dig: givande golflektioner, en välfylld golfshop och en trevlig restaurang.  

Address: 

Fyrvägen 34

239 40 Falsterbo 

Rya Golfklubb 

Golf vid havet, är det något som lockar? Isåfall är Rya Golfklubb platsen för dig här! Här kan du nämligen njuta av en underbar 18-hålsbana med vacker utsikt över havet, Öresund och Danmark. 

Den vackra golfbanan har funnits sedan 1934 och erbjuder mer än bara härlig utsikt och vackra miljöer. Med en golfbana i högsta kvalitet, ett trevligt klubbhus och en riktigt härlig atmosfär finns det inte mycket att klaga på. 

Rya Golfklubb har varit värd för flera stora och välkända tävlingar under åren, bland annat Martini Cup och Ramlösa Open. 

Address: 

Rya golfbaneväg 20

255 92 Helsingborg

The National

För dig som är ute efter golfbanor i Skåne av världsklass är The National, utanför Malmö, ett bra alternativ. Här kan du välja att spela på två vackra banor: Links Course eller Lakes Course. 

Banorna på The National har designats av en av världens främsta banarkitekter, Kyle Phillips. Banan Lakes Course har dessutom stått som värd för European Tour flera gånger! Att det är god kvalitet på banorna är det därför inget snack om. 

Utöver golfbanor i toppklass kan du träna på träningsanläggningen eller avnjuta en god middag i klubbhuset. På The National är alla typer av golfentusiaster välkomna!  er e’

Address:

Virängsvägen 

1 233 61 Bara

Österlens Golfklubb

Österlens Golfklubb ligger precis vid havet och erbjuder två vackra banor. Om du letar efter golfbanor Skåne med en enastående miljö är Österlens Golfklubb ett bra alternativ. 

På den klassiska banan Lilla Vik kan du ta del av en rolig och lummig golfupplevelse, där många av hålen ligger i närheten av vattnet. Den andra banan, Djupdal, ligger på en höjd och erbjuder snabba greener med en enastående vacker utsikt. 

På Österlens Golfklubb kan du spela golf året om, och njuta av den skånska naturen på nära håll – under alla olika säsonger. 

Det finns två stycken restauranger på Österlens Golfklubb, som heter detsamma som banorna: Djupdal och Lillavik. Utöver restaurangerna finns det även en shop och träningsverksamhet att ta del av.  

Address: 

Williams väg 20 

272 95 Simrishamn

Bokskogens Golfklubb 

Bokskogens Golfklubb består av två populära banor. Först ut är Gamla Banan, som är en utmanande och svår bana som har fått höga betyg från välkända golfare från hela världen. Den andra banan är Kungsbanan, där det är möjligt att spela lite snabbare. 

Gemensamt för bägge banorna är att du kan njuta av den enastående naturen som är grön och lummig. Helt i enlighet med sitt namn, kort sagt! 

Address:

Torupsvägen 408-140

233 64 Bara